fredag 10 februari 2012

DIY målning på Rislampsboll

Denna lampa hänger i vårt sovrum, och har hängt där de senaste 6åren ungefär.
Jag inspirerades att måla den efter att vi varit i Australienoch sett äkta Aboriginal Art. Vi köpte såklart med oss lite billiga tryckta målningar hem, och min plan var att ha dem i vårt sovrum, tilsammans med min nymålade lampa. Men så blev det inte riktigt. Men lampan hamnade där ändå! Den är inte det bästa jag har gjort. Men den har charm. Skulle jag orka göra en till, är jag säker på att den hade blivit mycket bättre. Men troligtvis kommer det aldrig ske. ;-)


Här är lite bilder på de vi har här hemma, som jag har låtit mig inspireras av...

Handmålade Bomeranger...Tryckt Aboriginal Art på tyg...tre små...


..en gul..en röd..och en grön..


Och en stor...

Och så lite närbilder på min handmålade lampa. Jag började med att måla lite djur i svart. Första blev en Possum, som blev lite ful och för detaljerad...


Nästa är en Wallabie, eller kängeru kanske jag skulle säga.. Nu gick jag över till mer siluett stil.

En delfin...

Den jag blev mest nöjd med, min sköldpadda...


Och underifrån blev det tre ödlor..första blev väldigt felskapt, andra lite bättre och den tredje bäst! Övning ger verkligen färdighet...


Ohh höll på att glömma vår käraste ägodel från Aussi-land, vår handmålade Didggeridoo, som målades helt efter våra önskemål!!! Love it!!


Efter att jag målat djuren, så började jag helt enkelt att måla prickar runt varje djur, och så fortsatte jag ring efter ring i olika färger. Sen blev jag väl lite trött någon gång, så jag valde att dra ett streck runt. Men så fortsatte jag med prickar, tills hela lampan var täckt och allt hade flytit ihop mer eller mindre. Jag valde att hålla mig till de färger jag ville ha i mitt sovrum. Kanske det kunde varit snyggt att bara använt sig av två färger varannat varv..vem vet..
OM jag mot förmodan någon gång skulle ge mig på det igen, så blir det nog på ett annat sätt, med två färger och bara tre stora siluetter av något tror jag.. Vi får se!

2 kommentarer:

Angelica sa...

Lampan är superläcker!!!
Vilket jobb!!!

HenryGirl sa...

Tack Angelica! Det tog lite tid, men det får pyssel göra ibland. ;-)

Kikade in på din blogg, OMG vad snyggt du gör! Aluminiumblommorna MÅSTE jag ge mig på någon dag!!
*BOKMÄRKER*